Hlavní obsah

Stav Berlusconiho se po hospitalizaci s nákazou koronavirem zlepšuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Zdravotní stav bývalého italského premiéra Silvia Berlusconiho, který byl minulý týden hospitalizován s covidem-19, se „trvale lepší”. Podle agentury Reuters to v úterý sdělil osobní lékař 83letého stále vlivného politika.

Foto: Remo Casilli, Reuters

Silvio Berlusconi na archivním snímku

Článek

Berlusconi měl pozitivní test na koronavirus minulou středu a o den později byl přijat do milánské nemocnice San Raffaele s diagnózou oboustranného zápalu plic v raném stádiu. "Všechny sledované parametry jsou povzbudivé," uvedl Berlusconiho ošetřující lékař Alberto Zangrillo.

Koronavirová nákaza se u Berlusconiho vyskytla po návratu z dovolené, kterou trávil ve své luxusní vile na Sardinii, kde strmě vzrostl počet případů onemocnění covid-19. Nakazili se také jeho 36letá dcera Barbara, 31letý syn Luigi a družka Marta Fascinaová.

Berlusconi je s koronavirem v nemocnici

Koronavirus

Berlusconiho hospitalizace minulý pátek ovládla hlavní titulky italských novin. Přes svůj věk má jeden z nejbohatších podnikatelů v Itálii stále velký politický vliv. Je pořád šéfem opoziční strany Vzhůru, Itálie, kterou v roce 2013 založil. V čele vlády stál Berlusconi v letech 1994-1995, 2001-2006 a 2008-2011. V současné době je členem Evropského parlamentu.

Berlusconi měl v minulosti vážné zdravotní problémy, například v roce 2006 mu lékaři zavedli kardiostimulátor. Kontroverzní politik a mediální magnát také figuroval v mnoha kauzách a za svou politickou kariéru absolvoval přes dvacet soudů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám