Hlavní obsah

Srbové zabavili 120 kilogramů heroinu, kamión směřoval do Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělehrad

Srbská policie zajistila dodávku 120 kilogramů čistého heroinu a zatkla v této souvislosti dvě osoby srbské národnosti. Droga v odhadované ceně asi 250 miliónů korun byla zabavena ve středu v kamiónu jedoucím z Istanbulu a směřujícím do České republiky, informoval v pátek podle agentury Beta srbský ministr vnitra Ivica Dačić.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Policie na tiskové konferenci oznámila, že zadržené množství heroinu je největší, jaké se doposud podařilo v srbské metropoli zajistit.

Podle Dačiče šlo o jednu z nejvýznamnějších operací svého druhu v zemi za posledních deset let. Její úspěch pramení podle ministra z několikaměsíční spolupráce srbské policie s Interpolem a českou policií.

Operace stále probíhá a předpokládají se další zatčení, dodal Dačić bez uvedení podrobností.

Srbsko leží na takzvané balkánské drogové cestě, po které se přes Turecko do západní Evropy pašují drogy z Afghánistánu. Bělehrad v poslední době ve snaze přiblížit se vstupu do Evropské unie vystupňoval boj proti organizovanému zločinu, připomněla agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám