Hlavní obsah

Špičky správcovské firmy Autostrade vyšetřuje kvůli pádu mostu v Janově prokuratura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Janov

Manažery, vedoucí pracovníky i úředníky z italské firmy Autostrade a projektové společnosti Spea vyšetřuje v souvislosti se zřícením mostu v Janově italská prokuratura. Celkem je to dvacet lidí, kteří jsou podezřelí ze zabití, napsal server deníku Corriere della Serra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery zachytily okamžik pádu mostu v JanověVideo: AP

 
Článek

„V tuto chvíli jsou jim zasílána oznámení o zahájení stíhání,“ uvedl listu zdroj z prokuratury.

Společnost Autostrade je rovněž vyšetřována na základě zákona číslo 231 o správní odpovědnosti. Všichni jsou navíc podezřelí z trestného činu nedbalost a nedodržení předpisů.

Foto: Luca Zennaro, ČTK/AP

V janova plánují shodit torzo mostu nad rodinnými domy

Morandiho most v Janově byl frekventovanou trasou místních i cizinců a spojoval italské vnitrozemí s italskou i francouzskou Riviérou. Jeho část se za špatného počasí zřítila 14. srpna, z výšky asi 45 metrů při tom spadly na tři desítky aut. Zahynulo 43 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Janově ukončili pátrání po obětech pod zříceným mostemVideo: Reuters

Italská vláda obviňuje provozovatele komunikace, společnost Autostrade per l'Italia, že nedostatečně investoval do údržby. Ministerstvo dopravy navrhlo, ať firma nový most zaplatí, ale jeho stavbu nechá na vládě. Kabinet zvažuje, že stavbu zadá státem kontrolované společnosti Fincatieri.

Foto: Luca Zennaro, ČTK/AP

Část mostu v Janově se propadla

Výkonná rada společnosti Autostrade per l'Italia už vyčlenila 500 miliónů eur (12,9 miliard Kč) určené na stavbu, odškodnění pozůstalých a lidí, kteří kvůli zřícení konstrukce přišli o střechu nad hlavou.

Reklama

Výběr článků

Načítám