Hlavní obsah

Španělská pobřežní stráž objevila u Kanárských ostrovů 17 mrtvých migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Španělská pobřežní stráž objevila v pondělí v oblasti Kanárských ostrovů loď, ve které bylo sedmnáct mrtvých migrantů. Tři lidé na palubě byli živí, záchranáři je převezli do nemocnice. Jeden z nich byl vážně dehydrovaný, uvedla agentura Reuters.

Foto: Reuters

Záchranáři vytahují u Kanárských ostrovů tělo jednoho z migrantů.

Článek

Pobřežní stráž objevila plavidlo jižně od ostrova El Hierro. Podle agentury AFP všichni na palubě plavidla pocházeli ze zemí subsaharské Afriky.

Jižně od stejného ostrova záchranáři našli 11. dubna loď se čtyřmi mrtvými migranty. Dalších devatenáct jich tehdy přepravili do nemocnice.

Počet migrantů, kteří se chtějí ze severní Afriky dostat na španělské souostroví v Atlantském oceánu, se zvyšuje od podzimu loňského roku. Od začátku ledna do konce března jich připlulo na Kanárské ostrovy zhruba 3400, což je dvakrát více než ve stejném období předchozího roku.

Plavba z marockého pobřeží na Kanárské ostrovy je podle AFP kvůli silným mořským proudům nebezpečná. Plavidla s migranty jsou rovněž často přeplněná a ve špatném stavu. Nezisková organizace Caminando Fronteras uvádí, že na moři cestou na Kanárské ostrovy loni zemřelo 1851 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám