Hlavní obsah

Slovenští policisté našli bundu, kterou měl na sobě Kuciakův vrah

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bezpečnostní kamery v slovenské obci Veĺká Mača v okresu Galanta zachytily loni v únoru pohyb člověka, který zavraždil novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenku Martinu Kušnírovou. Podle televize Markíza před měsícem zajistili policisté ve městě Kolárovo bundu, kterou měl vrah v den vraždy oblečenou a identifikovali ji právě na základě záběrů bezpečnostních kamer.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Policisté u domu zavražděného novináře Jána Kuciaka ve slovenské obci Veĺká Mača (archivní foto)

Článek

Letos v dubnu se k vraždě přiznal bývalý profesionální voják Miroslav Marček. [celá zpráva]

„Bunda však nepatří Marčekovi, ale jeho bratranci bývalému policistovi Tomáši Szabóovi, který byl v původní verzi označen za vraha,“ upozornila ve středu televize Markíza. „Otázkou nyní je, zda si bratranci bundu vyměnili, nebo na kamerových záběrech je opravdu Szabó,“ dodala televize.

Foto: TV Markíza

Miroslav Marček

Policie přizvala k vyšetřování odbornici na lidské tělo, která zkoumala Szabóovu chůzi a pohyby. „Po Marčekově přiznání policie zabezpečila další srovnávací materiál, podle něhož bude odbornice zkoumat Marčekovu postavu, pohyby a chůzi. U výslechu, který se konal minulý týden ve věznici v Ilavě, ho údajně i měřili,“ konstatovala TV Markíza.

Redaktoři televize mluvili také s jistým Marianem z Kolárova, který se přiznal, že upravoval vražednou zbraň a vyrobil k ní také tlumič. „Všechny informace jsem už poskytl policii, která je kompetentní se podobnými záležitostmi zabývat,“ uvedl Marian. Mimo záznam redaktorům řekl, že kdyby věděl, že se jedná o zbraň určenou k vraždě, asi by už dnes s nimi nemluvil. Muž obviněný nebyl.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Hrob Jána Kuciaka v obci Štiavnik na severu Slovenska

Kuciaka a Kušnírovou zastřelili 21. března 2018 v jejich domě v obci Veľká Mača. Z účasti na vraždě byli obviněni Marček, Szabó, Zoltán Andruskó, Marián Kočner a Alena Zsuzsová. Všichni jsou ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám