Hlavní obsah

Slovenský kanibal plánoval i vraždu Čecha, ten se zřejmě nakonec zabil sám

Bratislava

Slovák podezřelý z kanibalismu měl vyhlédnutou další oběť v Česku. Tvrdí to slovenský deník Nový čas, podle kterého byl třiačtyřicetiletý Matej Čurko ve spojení s dvaadvacetiletým mladíkem z Pardubic. Tomu přislíbil, že ho bodne nožem do srdce a zakope v lesích u východoslovenského Kysaku.

Článek

Poté, co policie Slováka podezřelého také z vraždy dvou žen postřelila, spáchal údajně mladý Čech sebevraždu.

Muž z Pardubic podle listu zřejmě trpěl depresemi, byl samotářem a měl problémy na vysoké škole. Komunikaci s Čurkem objevil v počítači jeho otec. Z jejich diskuse vyplynulo, že český student měl na Slovensko za údajným kanibalem odcestovat, lístek do Kysaku si zakoupil na 13. května. Policie však Čurka 10. května při pokusu o zadržení postřelila a muž později na následky zranění v nemocnici zemřel.

Vyšetřovatelé na základě informací z Čurkova počítače již objevili hrob s těly dvou žen, které asi zabil. Některé části těl byly oddělené, policie však zatím nepotvrdila, zda je pachatel také konzumoval.

Muž z malé východoslovenské obce Sokoľ komunikoval rovněž s jedním občanem Švýcarska, kterému nabídl, že ho zabije a jeho ostatky sní. Právě na místě jejich dohodnutého setkání v Kysaku však policie připravila past a pokusila se údajného kanibala zadržet.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám