Hlavní obsah

Slovák podezřelý z kanibalských choutek je v kritickém stavu

Bratislava
Aktualizováno

Slovák podezřelý z přípravy vraždy a kanibalismu, kterého v úterý při zatýkání postřelili policisté, je v bezprostředním ohrožení života. Mluvčí Univerzitní nemocnice Louise Pasteura v Košicích Jaroslava Oravcová ve středu uvedla, že pacientovi selhávají základní životní funkce.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Článek

Podezřelého policisté zasáhli několika ranami poté, co neuposlechl jejich výzvu a vytasil zbraň. Byl hospitalizován s poraněními vícero vnitřních orgánů, paže a tváře. Podstoupil více než pětihodinovou operaci.

Podezřelý při zásahu stihl ještě vytasit zbraň a zranit policistu, kterému nepomohla ani neprůstřelná vesta. Zdravotní stav postřeleného policisty je podle Oravcové stabilizovaný, ale velmi vážný. Lékaři ho uvedli do umělého spánku.

Přestřelkou mezi policisty a třiačtyřicetiletým mužem vyvrcholila akce, kterou policie chtěla usvědčit pachatele z přípravy vraždy a kanibalismu.

Podezřelý se prý přes internet dohodl se švýcarským občanem, že ho zabije a sní. Vytipovaná oběť ale po zjištění, že nejde o žert, kontaktovala policii. Kriminalisté následně na místo dohodnutého setkání na východním Slovensku vyslali agenta, který se vydával za Švýcara. U Slováka pak našli nástroje, kterými chtěl oběť zabít. [celá zpráva]

Podle serveru topky.sk byl postřeleným mužem 43letý Matej Č. z obce Sokol. Byl ženatý a má dvě malé dcerky. Byl členem střeleckého klubu vojáků v záloze a legálně vlastnil čtyři střelné zbraně.
Starosta obce Vladimír Franka identitu údajného kanibala potvrdil. „Jsem z toho šokovaný. Znal jsem ho osobně. V obci žil asi sedm let. Znal jsem ho jako slušného a aktivního občana, který až doposud neměl žádné problémy,“ uvedl starosta.
Šéf střeleckého klubu vojáků v záloze Jozef Maňa uvedl, že Matej byl výborný střelec a vyhrál několik střeleckých soutěží. Údajně pracoval jako počítačový expert. Před dvěma měsíci byl propuštěn, protože v pracovní době chatoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám