Hlavní obsah

Slovensko drží státní smutek za 12 obětí nehody autobusu s vlakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Na Slovensku od osmé hodiny ranní začal státní smutek, který vyhlásila vláda za dvanáct obětí sobotní tragické dopravní nehody u Polomky poblíž Brezna. Při srážce vlaku s autobusem se zranilo i dalších 20 cestujících. Televize kvůli tragédii změnily některé programy. Počtem obětí se nehoda zařadila mezi nejtragičtější na Slovensku.

Článek

Státní smutek potrvá do osmé hodiny večerní. Vlajky jsou spuštěné na půl žerdi. Slovenské televize na tragédii zareagovaly tak, že neodvysílají tradiční politické relace, nebo je pozvanými hosty a tématy přizpůsobí výlučně tragédii. Veřejnoprávní STV nezařadila do večerního vysílání ani mezinárodní hudební soutěž Eurovize.

Smutek bude na Slovensku už podruhé za poslední půl rok. Naposledy se tak stalo poté, kdy v září havaroval v Chorvatsku autobus s rekreanty z Košic. O život na místě a později v nemocnicích přišlo 16 lidí.

Autobus rodinné firmy z Bánovců nad Bebravou vezl na lyžování do Polomky více než 35 lidí z města a okolí. Nehoda se stala na železničním přejezdu jen několik stovek metrů od lyžařského svahu. Příčiny kolize vyšetřuje policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám