Hlavní obsah

Slovenská policie obvinila řidiče autobusu Student Agency, hrozí mu 10 let

– TRENČÍN

Slovenská policie obvinila ze zločinu obecného ohrožení 25letého řidiče českého autobusu společnosti Student Agency, který v noci ze čtvrtka na pátek havaroval u Trenčína. Nehodu nepřežili čtyři slovenští pasažéři. Informovala o tom televize Markíza.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Lidé, kteří zemřeli, vypadli z autobusu předním sklem

Článek

Obviněnému nyní hrozí trest odnětí svobody od čtyř do deseti let. Stíhaný je na svobodě.

"Míra zavinění dopravní nehody je ve stádiu šetření," řekla Markíze krajská policejní mluvčí Katarína Hlaváčová.

Autobus směřoval z Bardejova do Prahy. Nehoda se stala mimo trasu do České republiky. Šofér z dosud nezjištěných příčin sjel z hlavní cesty. Podle všeho minul v obci Kostolná-Záriečie odbočku na Drietomu a Starý Hrozenkov a pokračoval po silnici třetí třídy. U obce Chocholná-Velčice vyletěl z vozovky a převrátil se do svahu.

Čtyři oběti pocházejí z okresů Stará Ľubovňa, Poprad a Kežmarok.

:. Kliknutím mapu zvětšíte do původní velikosti

:. Kliknutím mapu zvětšíte do původní velikosti foto: Právo/ti

Řidič nebyl unavený, protože svého kolegu vystřídal v Trenčíně. Mikrospánek tedy není jako příčina havárie pravděpodobný. Dechová zkouška vyloučila, že by muž pil alkohol.

O věku a zkušenostech řidiče mluvil na Slovensku tamní ministr vnitra Robert Kaliňák po návštěvě zraněných v trenčínské nemocnici.

Majitel společnosti Student Agency Radim Jančura Novinkám potvrdil, že muž měl řidičský průkaz na autobus pět měsíců,. "Řídil sedm let nákladní auto, pak si udělal řidičský průkaz na autobus, ten má od května," řekl Jančura.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám