Hlavní obsah

Slováky vytočila nadutost šéfa parlamentu. Do nemocnice za ním chodí matky jeho dětí

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Boris Kollár, předseda slovenského parlamentu z hnutí Jsme rodina, byl po říjnové dopravní nehodě hospitalizován se zlomeným druhým krčním obratlem v bratislavské Nemocnici sv. Michala, která patří pod ministerstvo vnitra. V době, kdy jsou kvůli pandemii zakázané návštěvy, za ním běžně docházely jeho přítelkyně. Zdravotníci deníku Sme uvedli, že ženy nedodržovaly žádná pravidla, a dokonce se dostaly do sporu s personálem.

Foto: Facebookový profil Borise Kollára

Boris Kollár v nemocnici

Článek

Kollár, kterého v pátek propustili do domácího léčení, má jedenáct dětí s deseti ženami. Jeho partnerky chodily do nemocnice kdykoliv a požadovaly navíc od sester služby, které jejich pracovní náplň nezahrnuje. Návštěvy chodily přes den i v noci a některé zůstávaly na pokoji až do rána.

„To je vrchol papalášství. Manželovi umírala maminka a ani jsme se s ní nemohli rozloučit,“ řekla Právu pobouřená Tatiana z Bratislavy.

Hrozba výpovědí

Zdravotníci listu řekli, že když se ohradili vůči chování Kollárových přítelkyň, vedení nemocnice jim údajně hrozilo výpovědí a sáhlo jim na vánoční odměny. „Vypukly tady střety mezi ženami předsedy parlamentu a sestřičkami. Došlo také k výměně názorů,“ řekl deníku jeden z lékařů, který chtěl zůstat v anonymitě.

„Dámské návštěvy nedodržovaly žádná pravidla ani hygienicko-epidemiologický režim. Po oddělení chodily bez ochranných prostředků,“ dodal lékař.

Šéf slovenského parlamentu Kollár měl vážnou nehodu

Evropa

Jedna z přítelkyň vytkla zdravotní sestře, že už dvě hodiny čeká na čaj. Sestřička se ohradila, že ona tam není od toho, aby jí vařila čaj. Když zasáhla vrchní sestra a domluvila i Kollárovi, ten si zavolal ředitele nemocnice. Ředitel měl podle listu poté pohrozit sestrám výpovědí.

„Oznámili nám, že v prosincové výplatě budou odměny, avšak obě sestry a vrchní žádné odměny nedostanou,“ říká lékař. Za aféru s čajem se měl Kollár dodatečně omluvit.

Šéf slovenského parlamentu Kollár po nehodě nedýchal, zachránila ho ochranka

Evropa

Tvrdí, že se domluvil s nejbližšími, že se budou o něj starat 24 hodin. „To nejsou návštěvy, oni mě opatrují 24 hodin denně, neotravuji sestřičky ani personál. Nemusí nic dělat,“ sdělil Kollár na webu pluska.sk.

„To nejsou ženské noční návštěvy. Nevyhazují si z kopýtka. Prostě jsem se domluvil se třemi čtyřmi nejbližšími, kteří mají rozdělené služby,“ dodal.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči zasahují u dopravní nehody předsedy slovenského parlamentu Borise Kollára (Jsme rodina), který havaroval v Bratislavě 24. října 2020.

„Tomu se už ani nejde zasmát“

„Tak vypadá to nové, mravnější Slovensko? Děkuji pěkně. Kollár přivedl k lizu celý svůj harém, který nikdo nemusí učit aroganci. Tvrzením, že zaskakují za noční služby sestřiček, se nám drze šklebí do obličeje. Jsme rodina – tomu se snad ani nemohu zasmát,“ svěřil se Právu muž ze Senice, jenž se představil jen jako Peter.

Čaputová se snaží zkrotit Matoviče, ten se omluvil

Zahraniční

Podle slovenských médií v úterý navštívili Kollára také představitelé vládních stran, včetně premiéra Igora Matoviče, a to kvůli nadcházející volbě nového generálního prokurátora. Matovič se veřejně omluvil statusem na sociální síti.

Vezl si vizážistku celebrit
Služební limuzína předsedy parlamentu havarovala 24. října 2020 v Bratislavě.
Narazila do automobilu, jehož řidič jel na červenou.
Kollár měl po nárazu zapadlý jazyk.
Vytáhl mu jej člen ochranky a tak obnovil dýchání.
V limuzíně jela Miroslava Fabušová, exfinalistka Miss Universe SR a vizážistka celebrit.
Vše se odehrálo době, kdy v zemi platil zákaz vycházení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám