Hlavní obsah

Slovákům možná zakážou pít alkohol u sídla prezidenta, vlády a parlamentu

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček

Pokuta ve výši 33 eur (asi 840 korun) bude hrozit, pokud si někdo v Bratislavě vypije alkohol ve vzdálenosti bližší než 100 metrů od sídla prezidenta, vlády a parlamentu. Jak informovala televize Joj, vztahuje se na to připravované nařízení městského zastupitelstva.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Pokud by toto nařízení začalo platit od začátku příštího roku, ani poslanci by nemohli pít alkohol ve své oblíbené restauraci Parlamentka, která je od budovy Národní rady Slovenské republiky vzdálena jen 60 metrů.

Majitele restaurací tato informace zaskočila. „Pokud to bude v platnosti, budeme to muset akceptovat. Pevně věříme, že k tomu nedojde,“ doufají majitelé hospod, na které by se zmíněné nařízení vztahovalo. „Dali mi živnost na provoz restaurace a dalším nařízením mě chtějí omezit. Je to blbost,“ dodal jeden z nich.   

Zákaz konzumace alkoholu by platila nejen v blízkosti vládních budov, ale také ve vzdálenosti menší než 100 metrů od budov škol, kostelů a hřbitovů. „Zatím je předčasné se k tomu vyjadřovat, protože město čeká na připomínky všech městských částí,“ uvedla Martina Halušková z tiskového odboru magistrátu Bratislavy.

Na dodržování nařízení by měli dohlížet městští strážníci. Při porušení zmíněného nařízení by restauracím hrozila pokuta ve výší 6600 eur (asi 169 000 korun) a fyzickým osobám již výše zmíněných 33 eur.

Reklama

Výběr článků

Načítám