Hlavní obsah

Slovák přivezl na policii protitankovou minu v kufru vlastního auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na obvodní oddělení policie ve městě Sereď na západě Slovenska se v pátek dostavil muž, který oznámil, že kufru svého automobilu dovezl protitankovou minu.

Foto: Polícia SR

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

„Policisté okamžitě přivolali pyrotechnika z Trnavy, který potvrdil, že se jedná o munici z druhé světové války. Mina byla naštěstí nefunkční, protože neměla iniciátor,“ uvedla slovenská policie.

Foto: Policie SR

Protitanková mina nalezená na západě Slovenska

Muž, který minu přivezl, podle strážců zákona riskoval nejen svůj život. „Policisté se s tak nebezpečným chováním už dávno nesetkali,“ konstatovala policie.

Slovenská firma prodá Ukrajině osm houfnic Zuzana 2

Evropa

Pyrotechnik protitankovou minu odvezl na bezpečné místo, kde bude později společně s další municí hromadně zlikvidována.

Policie vyzvala obyvatele, aby při nálezu munice okamžitě přivolali policii a nikdy se ji nepokoušeli odvézt z místa nálezu. „Nejen v lesích a na polích, ale i ve vlastní zahradě je potřeba být opatrný. Pokud objevíte podezřelý předmět, v žádném případě s ním nemanipulujte, ale okamžitě volejte policii. I když munice vypadá nefunkčně, při neodborné manipulaci může nastat odpálení,“ zdůraznila slovenská policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám