Hlavní obsah

Slovák, jemuž naměřili devět promile, je po smrti

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Čtyřiačtyřicetiletý muž, kterého našli v sobotu na lavičce před trnavskou poliklinikou a naměřili mu v krvi devět promile, v první den nového roku svůj boj o život prohrál.

Foto: Policie SR

Muž, kterému naměřili neuvěřitelných devět promile alkoholu v krvi.

Článek

„Zemřel ve fakultní nemocnici v Trnavě ve středu nad ránem,“ potvrdila serveru tvnoviny.sk mluvčí nemocnice Katarína Tittelová.

Policisté našli muže v bezvědomí. Okamžitě mu poskytli první pomoc a zavolali záchranáře. „Záchranáři muže oživili a převezli ho do trnavské nemocnice,“ informovala slovenská policie na sociální síti. Stav pacienta byl po celou dobu hospitalizace kritický.

Slovákovi naměřili neuvěřitelných devět promile, jeho stav je kritický

Evropa

Muž neměl u sebe žádné doklady a nikdo se k němu tři dny nehlásil. Policie se proto obrátila na občany se žádostí o pomoc a v poměrně krátké době se muže podařilo identifikovat.

Odborníci považují za smrtelnou dávku alkoholu už čtyři promile, ale ve světě byly zaznamenány případy, kdy lidé přežili i mnohem vyšší dávky. Podle webu Dnes24 musel muž na posezení vypít asi 1,9 litru vodky, 19 litrů piva nebo sedm litrů vína, aby dosáhl kritických devíti promile.

Houbař si zlomil nohu a pokořil zřejmě i český rekord, naměřili mu 8,83 promile

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám