Hlavní obsah

Dítě vypadlo z kočárku hlavou na chodník. Jeho matka nadýchala 4,1 promile

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Opavští strážníci vyjížděli v sobotu večer do Komárova k opilé ženě. Svědci totiž po 19. hodině policii oznámili, že viděli ženu, jak v opilosti není schopná utlačit kočárek s malým dítětem. Ten převrhla a dítě vypadlo ven. Podle svědků se udeřilo do hlavy o betonový chodník.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na místo vyjela okamžitě hlídka, která tam našla dva muže a ženu. Ta se starala o plačící jen pětiměsíční dítě oblečené jen do tenké košilky. Dítě bylo prochladlé. Nešlo však o matku dítěte. Na místo proto policisté ihned přivolali zdravotníky a dítě bylo sanitkou převezeno do nemocnice,“ sdělil Právu ředitel Městské policie Opava Jiří Klein. Zranění dítěte není vážné.

Dodal, že strážníci poté vypátrali matku dítěte i otce v nedalekém domě. „Otec byl v pořádku, ale matka nadýchala 4,1 promile alkoholu,“ podotkl Klein s tím, že takto opilé matky dětí řeší jen výjimečně.

Policie věc předala na Oddělení sociálněprávní ochrany dětí Magistrátu města Opavy. Dítě naštěstí není v ohrožení života. „Věc řešíme jako přestupek, ale předali jsme ji správnímu orgánu. Ten rozhodne, zda šlo o trestný čin,“ zkonstatoval Klein.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám