Hlavní obsah

Silná bouřka zničila festivalový stan v Rakousku, dva mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Linec

Dva lidé přišli v noci na sobotu o život při silné bouřce nedaleko města Braunau am Inn v Horních Rakousích. Zřítil se na ně festivalový stan. Dalších nejméně 40 lidí utrpělo zranění, z toho deset těžká. Informovala o tom agentura APA. Silné bouřky způsobily značné problémy i na jihu Čech, kde nejezdily vlaky.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Rakouská záchranka (ilustrační foto)

Článek

Ve festivalovém stanu v obci St. Johann am Walde ležící nedaleko Braunau bylo asi 650 lidí, kteří přišli na každoroční oslavu místních dobrovolných hasičů. Konstrukce se ale při bouřce zřítila a vítr rval stan pryč. Slavnost se konala na prostranství v zalesněném terénu, kam se záchranáři mohli jen obtížně dostat.

V Bavorsku se v noci dočasně zastavil provoz vlaků mezi Mnichovem a Salcburkem, policie musela částečně uzavřít i několik dálnic.

Bouřka přerušila koncerty pod širým nebem a pořadatelé festivalu v Übersee u jezera Chiemsee ho předčasně ukončili. Asi pět desítek lidí zdravotníci ošetřili, některým z nich pomáhali psychologové. Liják a vichřice zcela zdevastovaly tamní kemp, záchranáři zřídili pro lidi nouzové ubytování.

Kvůli lijáku se opozdil začátek druhého poločasu zápasu fotbalové bundesligy mezi Bayernem Mnichov a Bayerem Leverkusen, napsala agentura DPA.

Silné bouřky způsobily značné problémy i na jihu Čech, kde na několika tratích nejezdily vlaky.  Tisíce domácností se ocitly bez proudu.  [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám