Hlavní obsah

Server začal zveřejňovat jména těch, kteří oslavovali smrt migrantů

– Bratislava
Právo, ivi

Server islamonline.sk začal zveřejňovat jména a fotografie lidí, kteří na sociální síti a v diskusích vyjádřili radost nad smrtí 71 běženců v chladírenském vozu.

Foto: islamonline.sk

Slovenský server islamonline.sk

Článek

„Velké tragédie, jako byla ta u Parndorfu nedaleko slovenských hranic, s sebou přinášejí kromě hrůzy i poznání, z něhož mrazí,“ napsal web v textu, v němž vysvětluje rozhodnutí zveřejnit jména a fotografie těchto lidí.

„Můžete si udělat představu, jak ti lidé vypadají. Nejsou to však hrůzostrašná monstra. Vypadají stejně jako my, žijí mezi námi,“ napsal server.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Web zveřejňuje jména a fotografie lidi, kteří na svých profilech nebo v diskusích napsali například to, že mrtvých bylo málo nebo mělo být alespoň 1000 takových dodávek a podobně. „O 71 problémů méně,“ napsal například jeden diskutující po oznámení počtu obětí.

Server islamonline.sk se rovněž pozastavuje nad tím, že tyto komentáře měly v krátkém čase desítky „lajků“, kterými lidé vyjadřují, že se jim něco líbí. „Objevili se i takoví, kteří je za to odsuzovali, ale byla jich výrazná menšina,“ napsal server.

Web zveřejnil také příběh svého čtenáře, jenž byl svědkem toho, jak se lékaři jedné z bratislavských nemocnic smáli a radovali při zveřejnění zprávy o úmrtí migrantů.

Anketa

Vadí vám, že se lidé radují ze smrti 71 uprchlíků v dodávce nalezené v Rakousku?
Ano
62,5 %
Ne
37,5 %
Celkem hlasovalo 13043 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám