Hlavní obsah

Seehofer chce po útoku na nádraží ve Frankfurtu kontroly na hranicích

Německý ministr vnitra Horst Seehofer (CSU) chce obnovit kontroly na německých hranicích, včetně té se Švýcarskem, které je stejně jako ostatní sousední země součástí schengenského prostoru volného pohybu. reaguje tak na pondělní tragédii na nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem, kdy Eritrejec shodil pod přijíždějící vlak osmiletého chlapce a jeho matku. Dítě zahynulo, matce se podařilo se zachránit.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Německý ministr vnitra Horst Seehofer

Článek

„Udělám všechno pro to, aby byly na hranici zavedeny inteligentní kontroly,“ řekl Seehofer zpravodajskému magazínu Der Spiegel.

Loni bylo podle Seehofera zaznamenáno 43 tisíc ilegálních vstupů do Německa. „S touto situací se musíme vypořádat rozšířením skrytého pátrání a důvodných, časově omezených kontrol i bezprostředně na hranici – také na hranici se Švýcarskem,“ řekl Seehofer. Příslušný návrh chce předložit do září.

Čtyřicetiletý Eritrejec, který žil od roku 2006 ve Švýcarsku, čelí obvinění z vraždy a pokusu o další dvě vraždy. V roce 2008 mu byla schválena žádost o azyl a od roku 2011 směl v zemi trvale žít. Motiv jeho činu není jasný. V poslední době však podle médií trpěl duševními problémy.

Reklama

Výběr článků

Načítám