Hlavní obsah

Sarkozy se možná vrátí, chce zachránit Francii

– Paříž
Novinky, rei

Bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy může v roce 2017 znovu kandidovat na nejvyšší úřad. Sarkozy tuto eventualitu v rozhovoru pro magazín Valeurs Acutelles nevyloučil s ohledem na to, jak špatně podle něj jeho socialistický nástupce Francois Hollande zemi galského kohouta řídí. Sarkozy cítí, že je jeho povinností nenechat svou vlast na holičkách.

Foto: Profimedia.cz

Nicolas Sarkozy

Článek

Osmapadesátiletý Sarkozy, který strávil v Elysejském paláci jen jedno funkční období, prohlašuje, že se do politiky vracet nechce, ale „možná bude muset“.

Sarkozy v rozhovoru upřesnil: „Bohužel může nastat chvíle, kdy už nebude otázkou: ‘Chce se ti?’, nýbrž: ‘Máš na vybranou?’. V takovém případě si nemůžu říkat, že jsem šťastný, že vodím svoji dceru do školy a jezdím na konference po celém světě. V takovém případě, samozřejmě, budu nucen se vrátit. Ne proto, že po tom toužím, ale z povinnosti, pouze protože to je Francie,” dodal.

Popularita prezidenta Hollandea poklesla od loňského nástupu do úřadu na 37 procent a ekonomika dál stagnuje, poznamenal deník The Daily Telegraph. Pravicová strana UMP stále nenašla za Sarkozyho adekvátní náhradu a k návratu exprezidenta vyzvala i bývalá první dáma Bernadette Chiraková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám