Hlavní obsah

Ruský student zavraždil svého profesora, těla se zbavil ve stylu známého seriálu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiatřicetiletý ruský student Dmitrij Bykovskij je společně se svým komplicem podezřelý z vraždy profesora chemie Vladislava Kuzněcova (58). Dvojice se pokusila zbavit těla ve vaně napuštěné kyselinou. Inspiraci k činu měli muži získat ze seriálu Breaking Bad (Perníkový táta), informoval britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Třiatřicetiletý student se údajně inspiroval televizním seriálem.

Článek

K vraždě došlo před zhruba čtvrtrokem ve Voroněži. Osmapadesátiletý profesor chemie, který se s posluchačem postgraduálního studia Bykovským dobře znal, ho měl pustit spolu s jeho kamarádem Alexandrem Charlamovem (30) k sobě do bytu, což se mu nakonec stalo osudným. Akademik byl pohřešován od 5. března.

Dvojice se nejdříve pokusila profesora omráčit pomocí připravené látky napuštěné chloroformem. Následně Kuzněcova okradli o majetek v hodnotě půl milionu korun, který zmizel z účtu.

Když si muži uvědomili, že jejich oběť nedýchá, rozhodli se tělo přemístit do pronajatého bytu. Tam profesorovo tělo rozřezali a kusy těla umístili do vany napuštěné kyselinou chloristou a kyselinou chlorovodíkovou.

Foto: Profimedia.cz

Bykovského komplic Charlamov (30) činu lituje.

Podle policie celý proces naplánoval Bykovského komplic Charlamov. Ten se k činu po zadržení přiznal. „Spáchal jsem zlo a to musí být potrestáno,” kál se u soudu Charlamov. „Přemýšlel jsem o tom, co jsme to provedli. Neměli jsme to dělat. Chtěl jsem po rozvodu zajistit své dítě, ale celé se to zvrtlo,” vysvětlil motiv jeden z podezřelých.

Foto: Profimedia.cz

S Kuzněcovem (vlevo) se student znal velmi dobře.

Jak doplnila policie, dvojice se měla inspirovat televizním seriálem Breaking Bad (Perníkový táta), kde je proces naložení lidského těla do vany naplněné kyselinou poměrně detailně zobrazen. Na sociálních sítích měl Bykovskij, který takovou verzi odmítl komentovat, rovněž fotografii hlavního představitele seriálu, herce Bryana Cranstona.

O vině a délce trestu zatím soud nerozhodl a oba muži zůstávají ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám