Hlavní obsah

Ruská věznice začala po vzpouře hořet

Novinky, ČTK, aš ITAR-TASS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Nejméně jednu oběť si vyžádala úterní vzpoura ve věznici v Samaře, kde jsou především pachatelé drogových deliktů. Zraněno bylo nejméně dvacet lidí. Vězni zapálili několik dřevěných baráků i strážní věže.

Článek

Vzpoura vypukla po střetu dvou skupin odsouzených. Porvali se příslušníci gangu pojmenovaného Masové nepokoje se členy gangu s podivným názvem Dezorganizace činnosti úřadů, které zajišťují izolaci od společnosti.

Rvačka přerostla ve vzpouru, kdy vězni zapálili v areálu vězení nejen několik dřevěných stavení, ale také osm strážních stanovišť a jednu další budovu trestanecké kolonie se zvýšenou ostrahou.

Ve středu bylo nalezeno mezi baráky tělo mrtvého osmadvacetiletého odsouzeného. Bylo silně popálené. Už v úterý bylo jasné, že během vzpoury utrpěl jeden vězeň vážné popáleniny a jeho stav je kritický.

Přesný počet raněných zatím není znám. Pohybuje se od dvaceti do třiceti. ITAR-TASS uvádí 19 zraněných vězňů a tři strážce, jiné agentury uvádějí čtyři zraněné strážné. Pět osob je zraněno vážně.

Ve věznici jsou asi 2000 vězňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám