Hlavní obsah

Ruska prodala své dítě přes internet za pár tisíc

Právo, doh

Z obchodování s dětmi byly v Rusku obviněny dvě ženy poté, co se matka pokusila své dítě prodat za 18 tisíc rublů (zhruba 6150 korun). Nyní jí, stejně jako zájemkyni, která jejího potomka chtěla koupit, hrozí až deset let vězení, napsal web listu Komsomolskaja pravda.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Šéfka automyčky Irina V. (29) ze západoruské Pemzy už byla matkou dvou dětí. Když po rozchodu s partnerem zjistila, že je potřetí těhotná, rozhodla se malého chlapce nabídnout k prodeji na internetu.

„Pochopila jsem, že třetí dítě neuživím,“ řekla později vyšetřovatelům. Zájemkyně jménem Anna (23) je podle úřadů vdaná a neplodná žena z Petrohradu. Rodička za ní cestovala více než 1300 kilometrů.

Obě ženy následně vymyslely plán, jak obelstít úřady. „Těhotná žena cestovala na Annin pas, také do nemocnice byla přijata pod jejím jménem,“ vylíčil listu policejní komisař. Lékaři však podvod odhalili, když viděli, že fotka v pasu neodpovídá podobě rodičky.

Irina ještě opustila nemocnici a předala dítě i s pasem Anně, tou dobou už ale byly obě sledovány policií. Dítě nakonec zřejmě neskončí ani u jedné z matek, soud dal novorozence k adopci.

Reklama

Výběr článků

Načítám