Hlavní obsah

Ruská policie zlikvidovala teroristu na předměstí Moskvy

Moskva
Aktualizováno

Ruská tajná služba FSB zlikvidovala na moskevském předměstí Chimki teroristu, který připravoval v ruské metropoli útok, napsala agentura TASS. Při přestřelce, která vypukla během pokusu o jeho zadržení, policisté pachatele zastřelili.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Federální bezpečnostní služba Ruské federace spolu s ministerstvem vnitra Ruska a vyšetřovacím výborem Ruské federace zlikvidovaly člena teroristické organizace, která plánovala spáchat teroristický čin na jednom z přeplněných míst v Moskvě,“ uvádí se v prohlášení.

Policisté se pokoušeli teroristu zadržet v opuštěných garážích. Muž „zahájil z automatických střelných zbraní palbu na policisty“, píše agentura RIA Novosti. Policisté palbu opětovali a během přestřelky muž přišel o život.

Při prohlídce místa byl nalezen samopal AKS-74U se třemi zásobníky, dva granáty F-1 a jeden granát RGD.

Pachatelem byl občan jedné ze zemí střední Asie, který žil v ruském hlavním městě v pronajatém bytě. „Při prohlídce bytu, který si podezřelý pronajal, se našly věcné důkazy, že byl spojen s emisary mezinárodních teroristů v Sýrii a chystal střelbu do davu občanů,“ uvedla podle agentury Interfax FSB.

V moskevském regionu byl zadržen bratr údajného teroristy, který se ho snažil najít a cestu do Sýrie se mu snažil rozmluvit.

Policie pátrá po případných spolupracovnících teroristy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám