Hlavní obsah

Rus zabil a rozčtvrtil těhotnou manželku a šest dětí

– Moskva

Ruští vyšetřovatelé v úterý večer dopadli dvaapadesátiletého Olega Bělova, který je podezřelý z vraždy svých šesti dětí a těhotné manželky ve městě Nižnij Novgorod. Při zatčení byl postřelen do břicha, protože se bránil se zbraní v ruce. Podle některých zpráv zabil i svou matku.

Foto: Tatyana Makeyeva, Reuters

Ruský policista

Článek

Oleg Bělov byl dopaden ve městě Kovrov u Vladimiru. Při zatýkání se vrhl s nožem v ruce na jednoho z členů policejního komanda, který ho střelil do břicha. „Byl operován a nyní se nachází na jednotce intenzivní péče. Jeho život není v ohrožení,” uvedla nemocnice.

„V současnosti se s Olegem Bělovem uskutečňují vyšetřovací úkony,” řekl agentuře TASS mluvčí vyšetřovatelů  Vladimir Markin.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Bělov se skrýval v chatě své tchyně Valentiny Zajcevové, se kterou měl dlouhodobé konflikty. Zřejmě ji chtěl také zabít, až se vrátí z návštěvy dcery a vnoučat v Nižném Novgorodu.

Vypravila se za nimi kvůli tomu, že jí dcera nezvedala telefon a ona o ní neměla žádné zprávy. Kvůli zmizení mladé ženy a dětí se obrátila na policii. Ve stejnou chvíli upozornily policii na zmizení dětí také učitelky v mateřské školce.

Když se policisté dostali v úterý do bytu, nalezli tam šest zabitých dětí ve věku od jednoho do sedmi let a jejich zavražděnou matku. Kusy těl byly v pytlích.

Bělov zřejmě vraždy plánoval, děti vyzvedl ze školky 25. července a řekl, že pojedou na dovolenou mimo město.

O den později Julia Bělovová křičela, že se muž pokouší zabít ji i její děti, ale sousedé nezavolali policii, protože hádky v rodině byly časté. „Otec často bil svou ženu a děti, Julia mi poslala fotky, kde měla modřiny,” uvedla Zajcevová. Dodala, že zeť byl členem Církve adventistů sedmého dne a trpěl schizofrenií.

Těla rozsekal

Místní úřady chtěly  už v roce 2011 svěřit děti pouze do péče matky a upřít Bělovovi otcovská práva, ale jeho manželka žádala soud, aby to nedělal.

Vražedný útok následoval zřejmě poté, co manželka požádala o rozvod. Na jednání soudu se už nedostavila.

Podle některých zpráv měl Bělov zavraždit také svou matku. U chaty byla jáma a v ní ostatky jeho matky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám