Hlavní obsah

Rodiče zabetonovali tělo mrtvé dcery

– Paříž
Novinky, Tomáš Reiner

Francouzská policie zatkla rodiče dívky, jejíž tělo bylo v pátek nalezeno zabetonované v kontejneru. Jsou podezřelí ze zabití, za což jim hrozí až doživotí za mřížemi. Zazděnou mrtvolu nalezli o víkendu také policisté v americkém státě Connecticut.

Foto: Kevin Bartram, Reuters

Článek

Osmiletá Francouzka Marina Sabatierová trpěla Downovým syndromem a rodiče nahlásili ve středu její únos. Tělo holčičky bylo poté nalezeno v zabetonovaném kontejneru na otcově pracovišti v Le Mans jihozápadně od Paříže.

Žalobci se domnívají, že dívka zemřela na následky bití minulý měsíc. Rodiče přiznali, že její tělo v panice schovávali nějaký čas v mrazáku. Uvedli, že dívku našli v srpnu mrtvou ve sklepě svého domu. Přiznali, že se o ni dobře nestarali, ale odmítají, že by ji zabili.

Ve středu pak otec nahlásil policii, že dívku někdo unesl z auta zaparkovaného před restaurací McDonald’s v Le Mans.

Rodičům hrozí doživotí. Mají ještě čtyři další děti, o které se teď starají úřady.

Studentku našli zazděnou

Podobný nález jako francouzští policisté učinili v neděli jejich američtí kolegové. Domnívají se, že tělo, které objevili zazděné ve sklepě výzkumného centra v New Havenu ve státě Connecticut, patří hledané studentce Yaleské univerzity Annie Leové.

"Ještě nebyla úplně potvrzena její identita, domníváme se však, že je to ona, a vyšetřujeme to jako vraždu,“ uvedl zástupce šéfa místní policie Peter Reichard. Není zatím jasné, zda byla dívka zazděna ještě zaživa. Policie nicméně našla její zkrvavené šaty ukryté pod kachličkami.

Studentku naposledy zachytila bezpečnostní kamera střediska v úterý. Dívka vešla do budovy, ale žádný záznam neprokázal, že by ji opustila. Úřady v souvislosti s vraždou hledají studenta farmakologie z Yale.

Čtyřiadvacetiletá Leová se měla v neděli v New Yorku vdávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám