Hlavní obsah

Robert Fico si na předvolebním fotbale utrhl achilovku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Slovenský premiér a kandidát na prezidenta Robert Fico si v neděli v Košicích na předvolební akci spojené s fotbalem utrhl achilovku. Premiérova mluvčí Beatrice Szabóová uvedla, že byl převezen do Bratislavy, kde se podrobí operaci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Slovenský premiér Robert Fico

Článek

V rámci kampaně před březnovými prezidentskými volbami absolvuje Fico fotbalová utkání, v nichž si sám s oblibou zahraje. Akce mají název „Kopněte si do Fica!“. V sobotu hrál Fico ve Zvolenu a v neděli v Košicích.

V utkání v Košicích Fico při rozehrávce před koncem utkání spadl bez zavinění protihráče. „V košické nemocnici diagnostikovali odtrženou achilovku,“ upřesnila Szabóová.

Mluvčí rozptýlila obavy, že by zranění výrazně omezilo Fica v kampani. „Podle předběžných informací lékařů by mu speciální ortéza měla umožnit omezený pohyb,“ dodala Szabóová. Připustila však, že pracovní program premiéra a kampaň se přizpůsobí jeho zdravotnímu stavu.

Na Fica se dotahuje Kiska

Podle předvolebního průzkumu agentury Median by první kolo prezidentských voleb vyhrál Fico s 35,8 procenta hlasů. Nezávislý kandidát Andrej Kiska se však podle tohoto průzkumu dotáhl na 32,6 procenta. Ostatní kandidáti, mezi nimiž je například také herec Milan Kňažko, nedosahují ani desetiprocentní podpory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám