Hlavní obsah

Řidič mercedesu blokoval záchranku, pak tvrdil, že jí chtěl pomáhat

Právo, ivi, Bratislava

Pětadvacet kilometrů mezi slovenskými Bánovci nad Bebravou a Trenčianskou Turnou blokoval řidič sportovního mercedesu záchranku, která převážela pacienta. Šofér luxusního auta následně televizi Markíza tvrdil, že chtěl řidiči sanitního vozu pomáhat.

Řidič svou jízdou ohrožoval sanitku s pacientemVideo: TV Markíza

 
Článek

Arogantní řidič tvrdil, že se jedná o nedorozumění. Prý se domníval, že v záchrance umírá pacient, a sanitnímu vozu se proto snažil uvolnit cestu.

„Předjel jsem sanitní vůz, zapnul jsem výstražné znamení, troubil jsem a snažil se jí uvolnit cestu. Troufal jsem si na takovou jízdu, ale věděl jsem, že riskuji svůj život,“ uvedl řidič. Nepochopitelné počínání řidiče ukončila až zácpa na křižovatce, kde ho záchranka předjela.

Na záběrech, které kolují na internetu, je přitom jasně vidět, řidič osobního vozu záchranku blokuje. Odborníci na silniční dopravu doporučují, aby řidič přišel o řidičský průkaz, nejlépe by ho měl také vyšetřit psychiatr.

„Řidič ohrožoval všechny účastníky silničního provozu,“ komentoval záběry mluvčí záchranářů Boris Chmel. „Dotyčnému bych rozstříhal řidičák a hodil do kanálu,“ dodal dopravní expert.

Záběry už zkoumá policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám