Hlavní obsah

Řekové si dělají zásoby, jako by hrozila válka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Řekové si v obavách z dalšího prohlubování krize, která hrozí opuštěním eurozóny, dělají zásoby. Podle listu Daily Mail už byla omezena možnost tankování benzínu. Brát je možné palivo jen za 20 eur (asi 560 korun) na jedno natankování. Někteří Řekové si dělají i zásoby jídla.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Řekové před uzavřenou pobočkou Národní banky

Článek

„Je to, jako bychom očekávali válku,“ řekl jeden za zaměstnanců obchodu v Aténách listu Daily Mail. Podle něj se kupují hlavně konzervy a sušené potraviny,

Omezení výběru z bankomatů na 60 eur snížilo nápor na finanční systém. Podle televize Mega TV by však omezení mohlo být drastičtější a podobně jako u pump by se měl snížit denní limit na 20 eur. Mega TV to uvedla s odvoláním na doporučení auditorského týmu ekonomů Evropské centrální banky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Desetitisíce nespokojených Řeků vyrazily do ulicVideo: Reuters

Řekové od nástupy Syrizy k moci vybrali z bank 30 miliard eur.

Ve středu by přes 800 set poboček bank mělo otevřít, aby si mohli vybrat peníze důchodci, kteří nemají karty.

Nedělní referendum

Situace se vyhrotila o víkendu, když řecký premiér Alexis Tsipras řekl, že nová úsporná opatření nechá schválit v referendu, přičemž na prvním místě by stálo Ne.

Evropská centrální banka pak uvedla, že ukončuje nouzový program, který zajišťoval bankám hotovost.

Tsipras pak oznámil, že nezaplatí MMF dlužnou částku. [celá zpráva]

Na pobouření vedení této instituce reagoval slovy: „Jak je možné, že věřitelé čekají na splátku MMF, když jsou naše banky zadušené? Když je přestanou dusit, splátky budou zaplaceny.

Reklama

Výběr článků

Načítám