Hlavní obsah

Rekordní sněhová nadílka ochromila dopravu v Moskvě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská metropole se od sobotního rána topí ve sněhu, podle meteorologů Moskvu ochromila největší sněhová kalamita za posledních 70 let. O víkendu by měl příděl sněhu překročit polovinu normy obvyklé v Moskvě pro celý leden. Desítky automobilů byly poškozeny v řetězových srážkách a radnice vyzvala obyvatele, aby s osobními auty nevyjížděli a aby používali metro.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Husté sněžení zkomplikovalo v Moskvě dopravu Video: Reuters

 
Článek

Hustě sněžilo od sobotního rána. Sníh zkomplikoval železniční dopravu, na příměstské trati muselo vyjet téměř devadesát speciálních souprav pro odklízení závějí, dalších sedmdesát je připraveno. Vázla automobilová doprava, centrum Moskvy je navzdory víkendovému provozu zaplněno zablokovanými vozy. Na výpadovkách došlo k několika řetězovým haváriím, zranění osob jsou podle policie jen lehká, ale doprava se prakticky zastavila.

„Ostražitost, dodržování vzdálenosti a nízká rychlost. A nejlepší je jet metrem,” doporučil na Twitteru řidičům moskevský dopravní inspektorát.

Největší ruská letecká společnost Aeroflot zatím kvůli počasí zrušila 130 letů, mezi nimi spojení s Londýnem, Římem nebo Milánem. Dvě linky Aeroflot zrušil i mezi Moskvou a Prahou. Potíže hlásí prakticky všechna moskevská letiště: Šeremetěvo, Vnukovo i Domodědovo.

Sněhová kalamita má podle meteorologů trvat nejméně tři dny. Předpověď varuje před závějemi, náledím a silným větrem. Teploty se pohybují pod deseti stupni mrazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám