Hlavní obsah

Rakušan manželku úmyslně nakazil koronavirem, kašlal na ni. Dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Linec

Soud v rakouském Linci vyměřil devítiměsíční podmíněný trest s tříletým odkladem muži, který úmyslně nakazil bývalou manželku koronavirem. V úterý o tom podle agentury DPA informoval mluvčí soudu. Rozsudek, který padl v pondělí, je pravomocný.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační obrázek

Článek

Třiašedesátiletý muž, který v době, kdy byl nakažený koronavirem, v blízkosti nyní už bývalé manželky kašlal, se podle soudu dopustil pokusu o těžké ublížení na zdraví.

Případ se stal loni v listopadu v době, kdy se manželé rozváděli a ještě žili spolu. Muž doma nenosil roušku nebo respirátor a vždy se při kašlání otočil směrem ke své manželce. Používal i její ručník. Kromě toho ji fyzicky napadal, jednou se ji snažil vytlačit z domu. Lékařka poté zjistila, že 70letá žena má poraněný krk a koronavirovou infekci.

Češi mohou vyrazit do Rakouska bez povinné karantény

Koronavirus

Soud dospěl k závěru, že šlo jen o pokus o těžké ublížení na zdraví, protože žena měla lehký průběh onemocnění covid-19.

Muž obvinění odmítal a tvrdil, že poté, co měl pozitivní test na koronavirus, ho manželka vůbec nechtěla pustit do jejich společného domu. Soud však uvěřil jeho bývalé ženě, která tvrdila, že i když měl příznaky nákazy koronavirem, nechtěl se nechat otestovat a na rozbor šel teprve tehdy, když o jeho stavu informovala úřady.

Reklama

Výběr článků

Načítám