Hlavní obsah

Putinovi vysvětlím, jak je to s homofobií v Rusku, tvrdí Elton John

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák Elton John se nabídl, že ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi představí tamní homosexuály, kteří se stali terčem útoků po nedávném přijetí homofobního zákona. Při návštěvě Moskvy se setkal s lidmi, kteří byli postiženi touto normou.

Foto: Petr Horník, Právo

Elton John chce přesvědčit ruského prezidenta Putina, že Rusko diskriminuje homosexuály.

Článek

„To, co jsem slyšel, potvrdilo, že zákon legitimizoval homofobii a poskytl extremistům ochranu, aby mohli zneužívat základní lidská práva,“ řekl John.

„Ti, co jsem potkal, mi vyprávěli, že jim skupiny občanské sebeobrany hrozily, že je ‚vyléčí‘ z homosexuality tím, že je polijí močí nebo je zmlátí,“ vysvětlil podle listu The Daily Telegraph.

„Rád bych prezidentovi představil pár Rusů, kteří si zaslouží být vyslechnuti, a to, aby je jejich vlast brala se stejnou úctou, s jakou přijala mě,“ uzavřel.

Putin odmítl obvinění z homofobie. Řekl, že má mezi homosexuály přátele. Je prý také Johnovým fanouškem a označil ho za „výjimečnou osobnost… bez ohledu na jeho orientaci“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám