Hlavní obsah

Putin skončil v samoizolaci, v jeho okolí se objevil covid

– Moskva • Aktualizováno
Novinky,

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý v rozhovoru s tádžickým prezidentem Emómalím-ji Rahmónem oznámil, že byl nucen uchýlit se do samoizolace, protože se v jeho okolí objevily případy covidu-19. Ze zprávy tiskového střediska Kremlu citovala agentura TASS.

Foto: Alexander Zemlianichenko, ČTK/AP

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

„Vladimir Putin uvedl, že v souvislosti s případy nemoci, které byly způsobeny koronavirem v jeho okolí, musí být po určitou dobu v samoizolaci,“ oznámil Kreml. Mluvčí prezidenta Dmitrij Peskov dodal, že Putin nemá žádné potíže.

Prezident už v pondělí při setkání s paralympioniky uvedl podle agentury Interfax , že případů nákazy v jeho okolí bylo hodně: „V mém okolí vznikají problémy s covidem. Je potřeba zjistit, co se tam skutečně děje. Přemýšlím, že brzo sám půjdu do karantény, u nás je hodně lidí nemocných.”

Putin se měl tento týdne zúčastnit v Dušanbe zasedání rady Organizace dohody o kolektivní bezpečnosti postsovětských zemí (ODKB) i zasedání rady hlav států zemí Šanghajské organizace pro spolupráci. Těch se nyní zúčastní pomocí videa.

Problémem Sýrie je přítomnost cizích vojáků v zemi, tvrdí Putin

Svět

Putin v pondělí přijal v Kremlu syrského prezidenta Bašára Asada, který prodělal covid v březnu, a zúčastnil se také vojenského cvičení Zapad-2021 v Nižněgorodské oblasti.

Na konci června šéf Kremlu sdělil, že se dříve nechal očkovat ruskou vakcínou proti covidu-19 Sputnik V.

Reklama

Výběr článků

Načítám