Hlavní obsah

Putin oficiálně kandiduje na prezidenta, prý vyhraje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská vládnoucí strana Jednotné Rusko v noci na sobotu na své internetové stránce oficiálně oznámila, že jejím kandidátem pro prezidentské volby v březnu příštího roku je dosavadní premiér Vladimir Putin. V poselství ruskému lidu u příležitosti prosincových parlamentních voleb strana vyzývá občany, aby volili její kandidáty. Zároveň ujišťuje, že si je jistá vítězstvím.

Foto: Profimedia.cz

Vladimir Putin na snímku z pondělí

Článek

Kandidatura Putina není pro nikoho překvapením, protože už od 24. září, kdy ho do prezidentské funkce navrhl nynější prezident Dmitrij Medvěděv, nikdo v Rusku nepochybuje, jaký výsledek prezidentské volby v březnu příštího roku přinesou. [celá zpráva]

"Chceme pro naši zemi štěstí a nedovolíme, aby se jí zmocnili ti, kdo ji chtějí zničit a kdo klamou lidi svými prázdnými a nerealistickými sliby," dodalo Jednotné Rusko v prohlášení.

Ve skutečnosti Jednotné Rusko bude muset oznámit kandidaturu Putina formálně ještě jednou, až bude koncem listopadu oficiálně vyhlášeno datum konání prezidentských voleb.

Skoro měsíc už je v Rusku zcela jasné, že nynější prezident Medvěděv si po prezidentských volbách vymění s Putinem místo. Po provedených ústavních změnách a po prodloužení prezidentského mandátu to teoreticky může znamenat, že devětapadesátiletý Putin zůstane v nejvyšší státní funkci v Kremlu až do roku 2024.

Reklama

Výběr článků

Načítám