Hlavní obsah

Putin je pro mě jako papež Jan Pavel II., tvrdí Depardieu

– Moskva

K někdejšímu francouzskému prezidentovi Françoisi Mitterrandovi či k papeži Janu Pavlu II. přirovnal francouzský herec Gérard Depardieu nynějšího nejvyššího ruského představitele Vladimira Putina.

Foto: ČTK/AP, Reuters

Gérard Depardieu a Vladimir Putin

Článek

Hvězda stříbrného plátna to prohlásila v rozhovoru, který v sobotu otiskl ruský list Komsomolskaja Pravda.

"Mám mnoho ruských přátel - kupříkladu Putina," poznamenal Depardieu. "A řeknu vám, co si o něm myslím: ruský národ potřebuje právě takového člověka - s ruským temperamentem. Putin se jen snaží o to, aby vrátil lidem trochu důstojnosti... Pro mě je jako François Mitterrand nebo jako papež Jan Pavel II. Nikdy jsem to ještě novinářům neřekl, ale právě tohle si myslím," prohlásil Depardieu, který v lednu od prezidenta Putina převzal ruský pas a stal se ruským občanem.

Ruské občanství přijal poté, co se s novým francouzským vedením dostal do sporu kvůli vysokému zdaňování bohatých Francouzů.

Čtyřiašedesátiletý Depardieu nyní v Rusku připravuje nový film. Natáčení thrilleru Tyrkys má začít příští týden v čečenské metropoli Grozném. Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je v zahraničí kritizován kvůli rozsáhlému porušování lidských práv, Depardieu v únoru slíbil, že natočí o Čečensku film.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám