Hlavní obsah

Propuštěný obávaný polský pedofil zamířil do Česka nebo na Slovensko

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariusz Trynkiewicz (52), obávaný polský pedofil a bestiální čtyřnásobný vrah, který byl minulé úterý propuštěn z vězení v jihopolském Rzesówě, se zřejmě zdržuje někde na Slovensku nebo v Česku.

Foto: Repro fakt.pl

Archivní záběry z rekonstrukce činu

Článek

Napsal to v sobotu polský deník Fakt s odvoláním na svůj zdroj – specialistu na ochranu důležitých svědků.

Tajné služby mu zařídily novou identitu

Trynkiewicz si odseděl 25letý trest za znásilnění a vraždu čtyř chlapců ve věku od 11 do 13 let, podle Faktu dostal novou identitu, pas, byt a prostředky na živobytí.

Polsko má se Slovenskem i ČR dohodu o spolupráci v rámci programu chráněného svědka, jímž se čtyřnásobný vrah stal poté, co mu v Polsku po propuštění na svobodu hrozí lynč.

Přítomnost polského pedofila na území Slovenska tamní policie nepotvrdila. „Jsme v kontaktu s polskými kolegy a nemáme tuto informaci,“ uvedla mluvčí policejního prezidia Andrea Dobiášová.

„Celou akci už měsíc před Trynkiewiczovým propuštěním připravila polská tajná služba CBS,“ napsal deník s odvoláním na svůj zdroj.

„Jeho slova potvrzuje trasa vedoucí na hranici se Slovenskem, kterou si vybral policejní konvoj s Trynkiewiczem krátce poté, co opustil věznici,“ upřesnil Fakt.

„Na místě nového pobytu ho už nikdo nebude hlídat, má jen povinnost telefonicky se hlásit polské policii, na což dostal i peníze,“ uvedl deník.

Polská média viní úřady své země z pomalosti a nezodpovědnosti, která podle nich může stát životy dalších nevinných dětí. Zákon, který by je před podobně nebezpečnými devianty ochránil i poté, co si pedofilové odsedí trest za mřížemi, totiž nabude platnosti až několik dní po uplynutí Trynkiewiczova trestu.

Anketa

Souhlasíte s tím, že pedofilní vrah Trynkiewicz po odpykání trestu 25 let dostal novou identitu?
Ano, svůj trest si odpykal a je třeba zabránit mstě
3,1 %
Ne, ať se s hrozbou msty vyrovná sám
96,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6811 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Polský pedofil a vrah dětí je na svobodě

Odsouzený polský vrah čtyř dětí Mariusz Trynkiewicz v úterý pozdě večer opustil za doprovodu policie věznici a je na svobodě, informovala agentura PAP....

Výběr článků

Načítám