Hlavní obsah

Při srážce lodí v Chorvatsku se zranily dvě české děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvě české děti utrpěly ve středu večer v Chorvatsku zranění poté, co se u ostrova Hvar srazily dvě lodě. Do nemocnice ve Splitu zraněné děti dopravil vrtulník, napsal portál slobodnadalmacija.hr.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na přístav na ostrově Hvar

Článek

Obě zraněné děti jsou dívky. Jedna z nich podstoupila ve Splitu operaci hlavy, druhá je s mnohačetnými poraněními na jednotce intenzivní péče.

Podle chorvatského serveru jsou dívky mladší deseti let.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Z neoficiálních zdrojů vyplývá, že jednu z lodí kormidloval Čech, který měl dívky na palubě. Za kormidlem druhého plavidla stál Rakušan.

Češka byla znásilněna

Při jiném incidentu byla nedaleko chorvatského Zadaru podle webu 24sata.hr znásilněna Češka.

Česká turistka byla znásilněna poté, co se z kempu v Biogradu, asi 15 kilometrů jižně od Zadaru, vydala na kole k Vranskému jezeru. Ženě se poté podařilo utéct a přivolat policii, která násilníka zadržela.

Muž má podle 24sata.hr kriminální minulost, nyní je v dvouleté podmínce za nedovolené ozbrojování a brzy by měl předstoupit před soud kvůli obviněním ze žhářství.

Chorvatsko patří mezi nejoblíbenější turistické cíle českých občanů. Dovolenou tam každoročně tráví přes 600 tisíc Čechů.

Reklama

Výběr článků

Načítám