Hlavní obsah

Při raziích v Bulharsku zatkli imáma

Sofia

Bulharská policie ve spolupráci s tajnou službou provádí v úterý v několika městech rozsáhlé razie. Informuje o tom agentura Fokus a další bulharská média. Podle některých zdrojů jde o akci proti terorismu. Mezi neupřesněným počtem zadržených je imám mešity v Pazardžiku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Speciální operace, na které se podílí prokuratura, tajná služba DANS a ministerstvo vnitra, začala podle Fokusu v sedm hodin ráno v Plovdivu, Pazardžiku, Smoljanu a Chaskovu. Sever 24časa zaznamenal i zásah v Asenovgradu a uvedl, že v tomto městě a v Pazardžiku bezpečnostní složky zasahují v tamních romských čtvrtích.

Mluvčí oblastní policie v Pazardžiku novinářům řekl, že jde o protiteroristickou operaci. Policisté při ní prohledali několik desítek bytů a veřejných budov a zabavili počítače a údajně i materiál radikální organizace Islámský stát (IS).

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Server 24časa informoval, že během zásahu v pazardžické mešitě Abu Bekir byl zadržen tamní imám Achmed Musa Achmed. Policie s ním odvedla i několik dalších osob.

Úřady podle sdělovacích prostředků věří, že mezi zadrženými jsou stoupenci Islámského státu. Odhaduje se, že 40 procent bulharských Romů je muslimského vyznání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám