Hlavní obsah

Při protestech v Bratislavě zadrželi devět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská policie zadržela během středečních protestů v Bratislavě devět lidí. Před úřadem vlády byli zraněni i dva policisté, jeden státní a jeden městský, když kolem půl sedmé večer hodil jeden z demonstrantů mezi policisty chránící budovu dýmovnici. Oba museli být ošetřeni.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při protestech v Bratislavě zadrželi devět lidíVideo: AP

 
Článek

„Na místě vytáhl z davu člen Útvaru zásahové jednotky a kynologie podezřelého, který hodil mezi policisty dýmovnici,“ uvedla městská policie, která řešila několik situací, kdy se jednotlivci i skupiny pokoušeli narušit pokojný průběh shromáždění. Policisté pak vytlačili demonstranty do parku a před osmou večer protest skončil.

Na Slovensku se ve středu konaly akce připomínající začátek sametové revoluce a spolu s nimi i protivládní demonstrace a protesty proti opatřením na potlačení koronaviru. Řadu akcí provázelo násilí.

Fico a Čaputová: komunikace na ostří nože

Evropa

Skupina přibližně deseti výtržníků také krátce po 17:00 na náměstí Alexandra Dubčeka napadla muže s fotoaparátem, který se pohyboval v davu, uvedla policie.

Protesty v Bratislavě 

Představitelé opoziční strany Směr-sociální demokracie si před budovou parlamentu připomněli nedožité sté narozeniny Alexandra Dubčeka.

Předseda Směru Robert Fico při této příležitosti opětovně vyzval k předčasným volbám. Kritizoval prezidentku Čaputovou a vládu premiéra Eduarda Hegera. „Vláda nese zodpovědnost za přes 13tisíc mrtvých v pandemii. Tato vláda v souvislosti s pandemií zahájila válku s vlastním národem,“ řekl Fico, který opakovaně označuje očkování za byznys farmaceutických firem.

Zemana v nemocnici navštívila slovenská prezidentka Čaputová

Domácí

Po ukončení akce Směru se skupina lidí pokusila dostat blíž k budově parlamentu, ale zabránili jim v tom policejní těžkooděnci. Jeden 59letý muž byl zadržený a předvedený na policejní stanici.

Před parlamentem se poté sešli příznivci Lidové strany Naše Slovensko (LSNS) Mariana Kotleby. Poslanec Milan Mazurek z mimoparlamentní strany Republika, která se odštěpila od LSNS vyzval demonstranty, aby prošli Bratislavou a přesunuli se před budovu vlády: „Když tato vláda nebude poslouchat, půjdeme a uděláme vše pro to, aby tato vláda skončila ze dne na den.“ Podle něj už není čas na referendum a vláda musí okamžitě podat demisi, uvedl server Pravda.sk.

Reklama

Výběr článků

Načítám