Hlavní obsah

Při nehodě auta pašujícího migranty se v Řecku zranilo 13 lidí

– Soluň

Třináct lidí v pátek utrpělo zranění v řecké Soluni, když se auto převážející migranty srazilo s jiným vozidlem. Nehodě předcházela dlouhá honička údajného pašeráka lidí s policií. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Vůz řecké policie. Ilustrační foto

Článek

Auto se 12 lidmi vjelo na řecké území z Turecka. Na dálnici nedaleko východořeckého města Kavala jeho řidič neuposlechl výzvu policie, aby zastavil ke kontrole. Policie se ho snažila dostihnout, což se jí podařilo až v asi 150 kilometrů vzdálené Soluni. Auto tam několik křižovatek projelo na červenou a nakonec se srazilo s jiným vozidlem.

Záchranáři do nemocnice odvezli deset mužů z Bangladéše, z nichž někteří cestovali v kufru auta, a dva Syřany. Lékařskou pomoc potřeboval také řecký řidič auta, do něhož vůz převážející migranty naboural. Dvojici Syřanů po propuštění z nemocnice zadržela policie kvůli podezření z pašování lidí.

AP připomíná, že do Řecka z Turecka se buď přes moře nebo po pevnině vydávají tisíce lidí, a to i přes snahu Evropské unie příliv migrantů zastavit. Většina běženců doufá, že se jim podaří dostat se z jihu na bohatší sever Evropy.

Reklama

Výběr článků

Načítám