Hlavní obsah

Při mohutném výbuchu, který otřásl Manchesterem, zemřelo dítě

– Manchester • Aktualizováno
Novinky,

Mohutný výbuch v úterý kolem poledne vážně poškodil tři domy v oblasti Manchesteru. Odpoledne policisté podle televize SkyNews ohlásili, že obětí výbuchu je jedno dítě. Už dříve byl převezen do nemocnice jeden těžce zraněný s popáleninami na 80 procentech těla. Jedna osoba je pod troskami.

BEZ KOMENTÁŘE: Na místě výbuchu v Manchesteru zasahoval i vrtulník

 
Článek

Superintendant manchesterské policie Neil Evans řekl BBC: "Zatím mohu potvrdit, že tam byla nejméně jedna oběť, zřejmě malé dítě z jednoho z domů." Dodal, že jeden zraněný byl převezen do nemocnice, jeden člověk je ještě pod troskami: "Jednu osobu jsme našli a pokoušíme se odstranit trosky, abychom ji dostali ven." Nezvěstný se už našel.

Exploze v oblasti Oldhamu byla nahlášena v 12:15 SELČ. „Dostali jsme zprávu o podezření na výbuch plynu. Jedná se o dva terasové domy. Podle zprávy jsou v nich lidé,“ řekl mluvčí hasičů. Na místě zasahuje nejméně třicet hasičů. Plyn unikal od 11:40.

Foto: Profimedia.cz

Policie místo výbuchu v Manchesteru uzavřela.

Jeden dům exploze zcela srovnala se zemí. Právě v něm zahynulo dítě. Poškozeny byly čtyři další domy. Trosky tlaková vlna odhodila do vzdálenosti 250 metrů. Otřes z výbuchu byl znatelný i míli od epicentra. Okna byla vyražena do vzdálenosti 800 metrů.

Byli evakuování lidé ze stovky domů v okolí ulice Duchess ve čtvrti Crompton.

Reklama

Výběr článků

Načítám