Hlavní obsah

Předsevzetí chorvatských hoteliérů padlo. Slevy ubytování až o polovinu, píše list

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záhřeb

Dubnové předsevzetí majitelů ubytovacích zařízení i jednotlivých pronajímatelů v Chorvatsku, že navzdory poklesu počtu turistů v důsledku koronavirové krize nebudou snižovat ceny, zřejmě vzalo za své. Záhřebský deník Večernji list ve středu píše o „slevách až 50 procent a dalších motivačních výhodách nabízených hoteliéry turistům”.

Foto: Novinky

Chorvatsko vyhlíží turisty, kteří jsou velkou součástí místní ekonomiky.

Článek

Během šesti letošních měsíců do 24. června hostilo Chorvatsko přes půl milionu turistů, většinou Němců, Slovinců, Rakušanů a Čechů. Nikdo nečekal zázrak a úspěšnou sezonu, ale zdálo se, že plánovaných 25 až 30 procent loňského turistického provozu je na dosah. Nynější prudký nárůst infikovaných se ale negativně odrazil na turistické poptávce, píše list.

Chorvatsko přišlo o hosty. Na Čechy se těší

Cestování

Pozor v Záhřebu, Splitu a na Dalmácii

Ten na jiném místě informuje o 54 nových případech nákazy a jednom úmrtí. Nejvíce případů bylo zaznamenáno v Záhřebu a v oblasti Splitu v Dalmácii. Země s přibližně 4,2 miliony obyvateli od začátku pandemie zaznamenala 2831 případů a 108 úmrtí. Shodná čísla uvádí i americká Univerzita Johnse Hopkinse, která vývoj pandemie monitoruje globálně.

Z Česka vyrazil první vlak do Chorvatska

Ekonomika

To, jak se situace v posledních dnech mění, potvrzuje pohyb cen na Jadranu, konstatuje deník. Donedávna hoteliéři v naději, že na konci července a v srpnu by sezona mohla být alespoň trochu podobná té běžné, udržovali víceméně obvyklé ceny po dobu letní špičky.

Nejdražší je Istrie, nejlevnější Dalmácie

"To však už neplatí, slevy jsou poskytovány pro všechna období, a sice ne už jen deset až 30 procent, nýbrž 40 i 45 procent. Přičemž nejmenší jsou slevy na Istrii a největší v Dalmácii," řekl Dalibor Čanaglić z agentury Palma Trevel. Jeho slova přitom podle deníku potvrzují, že koronavirus nejvíce poškozuje dalmatskou turistiku.

Jak cestovat do Chorvatska autem, vlakem i letadlem včetně letošních cen

Cestování

Kromě konkrétních slev existuje mnoho dalších výhod pro turisty. Od ubytování zdarma pro děti, přes polopenze za cenu ubytování se snídaní, nápojů zahrnutých v ceně večeře, parkování zdarma, až po slunečníky a lehátka zdarma, píše Večernji list.

Reklama

Výběr článků

Načítám