Hlavní obsah

Pravnuk německého císaře princ Ernst skončil na psychiatrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravnuk posledního německého císaře princ Ernst August von Hannover se na své lovecké chatě v hornorakouském Grünau postaral o rozruch. Ve středu v noci telefonoval na místní policejní oddělení se žádostí o pomoc, údajně se ho někdo snaží zabít, píše server týdeníku Focus. Telefonát odstartoval neuvěřitelný příběh, který skončil hospitalizací prince na psychiatrii.

Foto: Profimedia.cz

Princ Ernst August von Hannover s manželkou, monackou princeznou Caroline

Článek

Ernst August von Hannover telefonoval na policii v Horních Rakousích ve středu kolem jedné v noci, píše server týdeníku Focus. Líčil, že leží v příkopě u své lovecké chaty a někdo ho chce zavraždit. Na udanou adresu okamžitě vyrazili policisté. Ti ovšem na místě nalezli v příkopu dva lidi, princ byl v domě a choval se velmi arogantně. Na lidi, které policie nalezla u chaty, „reagoval alergicky“ a všechny začal vyhazovat z domu.

Policejní zpráva popisuje, že se princ choval násilně a jeho agresivita se stupňovala. Dokonce měl chytit jednoho z policistů a ohrožovat ho 30centimetrovým nožem. Současně mu vyhrožoval, že mu uřízne hlavu. Policista mu nůž z ruky vyrazil a na zemi ho spoutal. Ještě předtím Ernst August tvrdil, že ho jeden z mužů, které policisté nalezli venku u chaty, chtěl třikrát zabít, když mu nepodal jeho léky.

Byl jsem napojený na vesmír, vysvětlil muž, který vjel autem do domova důchodců

Krimi

To už bylo jasné, že princ potřebuje odborné ošetření. Když dorazili na kliniku ve městě Vöcklabruck a policista mu uvolnil pouta, Ernst August ho okamžitě praštil do obličeje. Po tomto incidentu lékař rozhodl o okamžité hospitalizaci prince na psychiatrii.

Ernst August o den později vykládal médiím podstatně jinou historku. Tvrdil, že měl hypoglykémii, a proto volal záchranku. „Řekl jsem, aby si pospíšili, protože je mi strašně špatně. Ale nevím, proč dorazila policie,“ řekl.

Tvrdil, že na něj policisté bezdůvodně zaútočili, jeden z nich ho měl udeřit do obličeje. „Tak jsem mu to vrátil jedním boxerským úderem. Byl jsem ohromen. Taková drzost,“ uvedl.

Deníku Kronen Zeitung řekl, že policisté byli opilí. „Myslím, že byli opilí, přinejmenším vyvolávali takový dojem.“ Pak ho měli v sanitce spoutat a tak strávil pět hodin. „Řekl jsem jim, ať mi to nedělají, že jsem normální člověk. Křičel jsem,“ popsal aristokrat. Trvá na své nevině a hrozí policii a psychiatrii soudem.

Z ordinací rodinných lékařů rovnou do blázinců

Styl

Rakouská policie ovšem chce po tomto incidentu odebrat princi jeho zbraně.

Arnošt Augustus Hannoverský (celým jménem Ernst August Albert Paul Otto Rupprecht Oskar Berthold Friedrich-Ferdinand Christian-Ludwig) je pravnukem posledního německého císaře Viléma II. Pruského. Je také manželem monacké princezny Caroline, manželé spolu ale delší dobu nežijí. Princ je totiž proslulý sukničkář a na kontě má nespočet skandálů. Loni mu lékaři našli nádor na krku a prodělal razantní léčbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám