Hlavní obsah

Byl jsem napojený na vesmír, vysvětlil muž, který vjel autem do domova důchodců

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobřany

Nepředvídatelný člověk, který jeví známky duševní poruchy - tak zatím vidí lékaři z psychiatrické léčebny v Dobřanech 32letého muže, který vjel minulou neděli autem skrz hlavní dveře do domova pro seniory v Tachově. Právě na psychiatrii v Dobřanech byl převezen. Okresní soud Plzeň-jih proto rozhodl, že Josef K. ve zdravotnickém zařízení zatím zůstane.

Foto: ZZS Plzeňského kraje

Auto projelo až do útrob tachovského domova pro seniory

Článek

„Podmínky pro jeho nedobrovolnou hospitalizaci jsou splněny. Na svobodě by mohl být nebezpečný sobě i svému okolí. Na základě znaleckého posudku pak soud musí tří měsíců rozhodnout, zda pobyt dotyčného v zdravotní ústavu prodlouží,“ uvedla ve středu mluvčí soudu Petra Sochůrková.

Podle ní muž při přijetí do léčebny jevil známky duševní poruchy. Jak Právo zjistilo, lékaři upozornili hlavně na nepřiměřenou afektivitu a bizarní myšlení. „Ve svém chování je nepředvídatelný,“ řekl Právu zdroj s tím, že dotyčný tvrdí, že si na okamžiky, kdy vjel dveřmi do budovy, vůbec nepamatuje.

Do domova pro seniory v Tachově se probouralo auto

Krimi

„Uvedl, že do zařízení jel za babičkou, neboť měl intuici, že se jí něco stane. Tvrdil přitom, že napojený na vesmír,“ dodal zdroj.

Nehoda v TachověVideo: Ivan Blažek, Právo

Lékaři také upozornili na to, že jde o uživatele pervitinu a marihuany. „Je ale schopen chápat smysl trestního řízení,“ shodli se dále odborníci. Posudek soudních znalců bude také klíčový v tom, zda muže policie bude za jeho bláznivý kousek trestně stíhat.

Pokud se ukáže, že v té době byl nepříčetný, tedy že nemohl s ohledem na psychickou poruchu své chování ovládat, bude případ odložen a Josef K. tak zřejmě skončí v detenčním ústavu. „Zatím jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z obecného ohrožení. Nyní čekáme na posudek psychiatrů,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Řidič, který vjel autem do domova pro seniory, mířil za babičkou

Krimi

K neobvyklému případu vyjížděli policisté, hasiči i záchranáři 31. května kolem 17. hodiny. Po projetí dvojitými dveřmi se vůz značky Škoda Fabia zastavil na chodbě zařízení a zranil 93letou seniorku, která později v nemocnici zemřela. Řidič z místa utekl a policisté ho ho dopadli krátce na to v zahradě u přilehlého domu. Podle Jirouškové dechová zkouška na přítomnost alkoholu v krvi a test na drogy byly u muže negativní.

Reklama

Výběr článků

Načítám