Hlavní obsah

Požár vyhnal desítky hostů hotelu v Polsku. Přitom měl být zavřený

Právo, pm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Solec-Zdroj

Navzdory rozhodnutí polské vlády, které zavřelo restaurace, hotely a lyžařská střediska do 15. února, až 40 procent z provozovatelů nařízení ignoruje. Patřil k nim i hotelový resort Malinowy Zdroj na jihozápadě země, ve kterém navíc vypukl požár. Hasiči evakuovali desítky lidí, mezi hosty byla například i ústavní soudkyně.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Požár vypukl v sobotu večer v hotelu Malinowy Zdroj ve vesnici Solec-Zdroj ve Svatokřížském vojvodství v jihovýchodním Polsku.

Hasiči museli evakuovat zhruba 100 hostů a 15 pracovníků hotelu.

Polští vlekaři obelstili lockdown a otevřeli skiareály

Evropa

„Mezi návštěvníky byla i soudkyně Ústavního soudu Krystýna Pawlowiczová, dlouholetá bývalá poslankyně vládního Práva a spravedlnosti (PiS),“ zjistil deník Fakt.

List zároveň uvedl, že krátce po vypuknutí požáru ji ”bleskově z místa evakuovali příslušníci Úřadu na ochranu ústavních činitelů, kteří ji po dobu pobytu v hotelu doprovázeli.“

Jak obejít premiérův zákaz

Premiér Mateusz Morawiecki vydal polským hoteliérům jednoznačný zákaz přijímat po dobu lockdownu hosty.

Údajná česká mutace je u nás i v Polsku už od podzimu

Koronavirus

„Jak je potom možné, že hotel v Solci je přesto přijal? Tento luxusní objekt, který ještě do 21. ledna zákaz dodržoval, najednou našel způsob, jak nařízení obejít. Oficiálně totiž nepřijímal hosty, ale pacienty na léčebný pobyt, za pacientku vydával i ústavní soudkyni,” uvedl Fakt.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám