Hlavní obsah

Potřásl jsem si rukou s teroristou, vypověděl náhodný svědek z francouzské tiskárny

– Paříž

Mimořádné štěstí měl muž, který zamířil v pátek do tiskárny CTD ve městě Dammartin-an-Goële na obchodní jednání. V jejím areálu se potkal s atentátníky, kteří se v ní zabarikádovali a vzali majitele jako rukojmí. Dokonce si s nimi podal ruku, uvedl pro rozhlasovou stanici France Inter svědek, který se představil jako Didier.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Policejní ostřelovači na střeše budov u tiskárny Dammartin-en-Goele, kde drželi dva bratři rukojmí.

Článek

„Když jsem přišel, můj klient (Michel, majitel tiskárny a rukojmí - pozn. red.) vyšel ven s ozbrojeným mužem, který řekl, že je od policie. Můj klient mi řekl, abych odešel, tak jsem to udělal,“ vypověděl Didier.

„Stál jsem přede dveřmi, potřásl jsem si rukou s Michelem a potřásl jsem si rukou i s jedním z teroristů,“ dodal muž s tím, že muž měl na sobě neprůstřelnou vestu a v ruce zbraň, která vypadala jako kalašnikov. ”Byli ozbrojení jako elitní policie,“ dodal Didier.

Znepokojilo ho, když mu ozbrojený muž řekl: „Odejděte, nechceme zabít civilisty.“ „To mne zasáhlo, tak jsem se rozhodl zavolat policii. Myslím si, že to byl jeden z teroristů. Nemohl to být policista, ten by mi neřekl, že nechce zabíjet civilisty,“ řekl dále s tím, že teroristu neidentifikoval. „Nevěděl jsem, že tam byli rukojmí. Jen jsem věděl, že něco nebylo správně,“ dodal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah v košer obchodě v Paříži (video neobsahuje zvuk)Video: Reuters

Útočníci přišli o život

Bratři Said a Chérif Kouachiovi byli v pátek odpoledne zabiti při mohutném policejním zásahu. Vyběhli z úkrytu a začali po policistech pálit. Nejméně tři zranili. [celá zpráva]

Foto: francouzská policie, Reuters

Chérif (vlevo) a Said Kouachiové

Při jednání s policí uvedli, že chtějí zahynout jako mučedníci.

V pátek byl rovněž při policejním zásahu zabit i Amedy Coulibaly, který si vzal rukojmí v košer obchodě v Paříži. Policii hrozil, že rukojmí usmrtí, pokud zahájí útok na bratry Kouachiovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám