Hlavní obsah

Populárního učitele na procházce ušlapalo stádo krav

Novinky, Jakub Štěpánek

K tragické události došlo v pondělí v britském hrabství Severní Yorkshire. Davida Clarka, zástupce ředitele tamní školy, ušlapalo při procházce se psem stádo krav.

Foto: Profimedia.cz

Učitele stádo ušlapalo. Ilustrační foto

Článek

Clark učil na škole ve městě Richmond 23 let a patřil mezi nejoblíbenější kantory. V posledních letech byl rovněž zástupcem ředitelky. Clark se v pondělí odpoledne vydal se psem na procházku, domů už se ale nevrátil, cestou jej napadlo stádo krav, které muže ušlapaly. Přivolaní záchranáři už pouze konstatovali smrt otce a manžela, uvedl Daily Mail.

„Byla to duše naší školy. Přirozený lídr, člověk s charakterem, v soukromém životě skvělý sportovec. Vždy měl úsměv na tváři a mezi žáky byl velmi oblíbený,” okomentovala smrt svého kolegy ředitelka školy Jenna Potterová.

Turistku napadlo na túře v Tyrolsku stádo krav

Evropa

„Policie byla k místu tragédie přivolána v pondělí odpoledne. Po příjezdu bylo objeveno tělo muže ve věku okolo 50 let. I přes rychlou pomoc už nebylo možné jej zachránit. Nyní zajišťujeme podporu pro jeho blízké,” uvedla policejní mluvčí.

Útoky stáda krav nejsou ve světě ničím neobvyklým. V červenci krávy napadly 57letou německou turistku při návštěvě Rakouska, která nerespektovala výstražné značení. O dva týdny dříve stádo napadlo manželský pár ze Švýcarska.

Reklama

Výběr článků

Načítám