Hlavní obsah

Polka zavraždila postupně pět svých novorozených dětí

Právo, PM

Mrtvoly pěti novorozenců nalezla polská policie v domě 41leté Beaty Z. v malé osadě Hipolitovo nedaleko Lomže na severovýchodě země. Polka, která žila v jedné domácnosti s druhem, má ještě další čtyři děti.

Foto: Profimedia.cz

Polský policista v ulicích Krakova

Článek

Začátkem týdne ji prokuratura obvinila, že v prosinci 2010 hned po narození zavraždila syna a v červnu 2012 dceru, jejichž mrtvoly našla policie zakopané v boudě na nářadí. „Během podrobné prohlídky domu na jeho půdě našli policisté ve čtvrtek ještě další tři těla novorozenců,“ informoval v pátek deník Fakt, který se odvolal na policejní zdroje.

„Beata Z. je ve vazbě a vyšetřování tohoto hrůzostrašného případu, který otřásl celým Polskem, intenzívně pokračuje,“ uvedla Maria Kudrybová, mluvčí obvodní prokuratury v Lomži. Podle neoficiálních informací dva novorozence zakopala Beata Z. zaživa.

Sousedé mlčeli jako hrob

Obyvatelé Hipolitova, které má jen 17 domů, nejdříve uváděli, že o tom, co se dělo za vraty domu jejich sousedky, neměli tušení.

„Nyní smutně přiznávají, že v posledních letech si několikrát všimli, že byla těhotná, ale nikdy neviděli novorozené děti,“ uvedl v pátek Fakt. O podrobnostech však už nechtěli hovořit a neinformovali ani policii. „Vesnice nic nevěděla, nic neslyšela, o ničem nemluvila,“ napsal deník.

Strašlivé činy v Hipolitově vyšly najevo tak, že Beata Z. letos na jaře jako těhotná požádala v nedaleké obci Stawisk o sociální pomoc a úředníci se po nějaké době zajímali o osud novorozence. Protože však sociální pracovníci během opakované návštěvy jejího domu žádné dítě nenalezli a jeho matka nemohla vysvětlit, kde by mohlo být, upozornili policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám