Hlavní obsah

Politické dno, komentovala Čaputová status poslance o premiéře její dcery v roli modelky

Bratislava

Nezařazený poslanec slovenského parlamentu Tomáš Taraba sdílel na sociální síti status o 17leté dceři slovenské prezidentky Zuzany Čaputové Emmě. Vyvolal tím nenávistné reakce, hlava státu označila útok na svou osobu přes děti za politické dno.

Foto: Profimedia.cz

Zuzana Čaputová se svou mladší dcerou Emmou

Článek

Taraba, zvolený do parlamentu na kandidátce Lidové strany Naše Slovensko Mariana Kotleby, zveřejnil na sociální síti větu: „Po včerejším dni víme, že na Slovensku máme novou top modelku.“

Narážel tím na nedávnou premiéru dcery Čaputové na módní přehlídce Fashion Live. Ke statusu zveřejnil také fotografii Emmy Čaputové ze zmíněné akce.

Pod jeho statusem se začaly hromadit urážející komentáře na adresu Čaputové i její dcery.

„Je to přesně typ děvčete/chlapce podle progresivního pohledu na svět. Tohle je pohlaví X? Ani ryba, ani rak,“ stojí v méně útočném komentáři.

„Na fotce vypadá jako klaun. Kdyby neměla matku prezidentku, nikdy by nemohla být modelkou,” napsal další z diskutujících.

Hlava státu reagovala na poslance statusem, v němž označila útok na politika přes jeho děti za politické dno.

„Poslanec Taraba by se o mou dceru nikdy nezajímal, kdyby to nesouviselo s mou funkcí. Lidské zlobě a hlouposti musím v životě čelit, ale mé děti z toho vynechte,“ zdůraznila Čaputová.

Policie: Exemplární šikana

K případu se vyjádřila také slovenská policie, která označila čin poslance za příklad šikany v online prostoru a podněcování k nenávisti.

„Osoba, která by měla být vysokou autoritou, se rozhodla předhodit k veřejnému lynči nezletilou dívku. Je úplně jedno, o čí dceru jde. Jedná se o bezbřehý útok na dítě jen pro jeho vzhled,“ konstatovala policie.

„Je to exemplární šikana přes internet. Je to středověk. Je to názorná ukázka toho, že bezcitné chování na internetu může dosáhnout takových rozměrů šikany, že může vést k největší lidské tragédii,“ dodala policie.

Prezidentka Čaputová varovala před rozděleností a nenávistí

Zahraniční

Taraba se brání tím, že pouze konstatoval, že Slovensko má novou modelku a komentáře pod svým statusem ani nečetl.

„Napsal jsem pouze, že máme novou modelku. Neodpovídám za komentáře někoho jiného,“ řekl poslanec. Dodatečně pak na sociální síti zveřejnil výzvu svým fanouškům, aby komentovali na jeho stránce slušně.

Reklama

Výběr článků

Načítám