Hlavní obsah

Policista se přiznal k únosu a znásilnění Britky Everardové. Vraždu odmítl

Novinky, mso
Londýn

Londýnský policista Wayne Couzens (48) se v úterý před soudem v Old Bailey přiznal, že znásilnil a unesl 33letou marketérku Sarah Everardovou, která zmizela na začátku března při večerní procházce. Její tělo se našlo o týden později. Couzens přijal zodpovědnost za smrt Everardové, k vraždě se ale odmítl přiznat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britský policista se přiznal k únosu a znásilnění Sarah EverardovéVideo: Reuters

 
Článek

Obviněný policista se u soudu objevil přes videohovor z věznice Belmarsh. Na otázku, zda se přiznává ke znásilnění a únosu Everardové, odpověděl soudci „ano, pane“. K vraždě se nepřiznal.

Za vraždu Everardové stíhají policistu. Soudu skoro nic neřekl, u oka měl jizvu

Evropa

Everardová zmizela 3. března při cestě domů na rušném londýnském předměstí Brixton. Zmizení nahlásil o den později její přítel. Tělo 33leté ženy našli policisté 10. března v kentském lese u města Ashford v tašce a oběť identifikovali podle zubů, což svědčilo o tom, že tělo bylo k nepoznání.

Foto: Profimedia.cz

Policista Wayne Couzens se přiznal ke znásilnění a únosu 33leté Sarah Everardové.

Další soudní slyšení proběhne 9. července, kdy by měl být Couzens obviněn také z vraždy. Do té doby by měl soud také obdržet lékařské záznamy policisty. Proces je předběžně naplánován na říjen letošního roku.

Tělo Britky unesené z procházky v Londýně našli v tašce. Identifikovaly ji zuby

Evropa

Prokurátor naopak nebude podnikat další kroky proti Couzensově manželce, která byla původně zadržena pro podezření z napomáhání pachateli.

Reklama

Výběr článků

Načítám