Hlavní obsah

Policie zadržela Jána Slotu, podezírá ho, že řídil opilý

– Bratislava • Aktualizováno
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Bývalého předsedu Slovenské národní strany (SNS) Jána Slotu ve čtvrtek odpoledne u Čadce zadržela policie, když řídil pravděpodobně pod vlivem alkoholu. „Jevil známky značné opilosti,“ uvedl pro server sme.sk policista, který nechtěl prozradit své jméno. Slotu předvedli na obvodní oddělení policie v Čadci.

Foto: Profimedia.cz

Ján Slota

Článek

Policie začala vůz pronásledovat poté, co dostala od strážníků hlášení, že řidič jde k vozu velmi nejistým krokem.

Slotu zastavovala hlídka, ale řidič na výzvu nereagoval. Policisté nasedli do služebního automobilu, pronásledovali Slotův vůz a po několika metrech ho zablokovali.

Kolik měl Slota promile alkoholu, zatím není známo, protože se odmítl podrobit dechové zkoušce. Následně mu policisté nabídli krevní zkoušku, ale i tu odmítl. Bude se tak na něj hledět, jako kdyby spáchal trestný čin ve stavu těžké opilosti. Server pluska.sk uvedl, že Slota může jít až na rok do vězení.

Policie údajně chce, aby byl Slota odsouzen v rychlém řízení do 48 hodin. Jeho advokát ale toto řízení znemožnil. Slota může zůstat v cele, ale mohou ho na pokyn prokurátora také propustit.

Policejní prezident Tibor Gašpar potvrdil, že Slota nebude nijak zvýhodněný. „Případ posuzujeme stejně jako vůči jinému občanovi,“ uvedl.

Slota už není aktivní ve vysoké politice a není ani poslancem. Před nedávnem byl dokonce ze SNS vyloučen. Slota měl v minulosti problémy s alkoholem. V podnapilém stavu například vyzval Slováky, aby nasedli do tanků a srovnali Budapešť se zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám