Hlavní obsah

Policie začala s výslechem Elizabeth Fritzlové

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMSTETTEN/ST. PŐLTEN

Rakouští vyšetřovatelé začali vyslýchat Elizabeth Fritzlovou, kterou otec 24 věznil ve sklepě a měl s ní sedm dětí. Josef Fritzl zůstává ve vazbě v St. Pöltenu. Po týdnech zadržování se rozhodl využít práva na každodenní dvě půlhodinové procházky. Od ostatních vězňů ho přitom drží strážci, stejně jako Fritzl se obávají, že by ho mohli napadnout.

Foto: Ondřej Lazar Krynek (koláž), Novinky

Článek

Slyšení s Fritzlovou (42) se účastnil i lékař, kterého zajímaly okolnosti smrti jednoho z dětí, které Elizabeth otci porodila. Fritzl se přiznal, že mrtvé tělo spálil.

Žalobci doufají v brzké zahájení Fritzlova procesu. Elizabeth Fritzlová je podle agentur v relativně dobrém zdravotním stavu a konfrontaci přes video s otcem, o němž uvedla, že ho už nikdy nechce vidět, by mohla být vystavena už v září.

Fritzl si mezitím podle vězeňské správy v St. Pöltenu připravuje pro soud poznámky. Většinu času prý stráví u televize a bojí, že ho spoluvězni napadnou a zabijí. Přesto se rozhodl využít práva na dvě půlhodinové procházky za den. Musejí ho neustále hlídat stráže. V cele pro dva, kterou obývá, údajně trpí depresemi.

Fritzl vylákal dceru do sklepení domu, v němž žil s manželkou a jenž zčásti pronajímal, když jí bylo osmnáct let. Elizabeth musel omámit. Za 24 let s ní měl sedm dětí. Jedno zemřelo. Tři děti se otci podařilo legálně adoptovat a mohl je ze sklepení vyvést. Lisu (16), Moniku (14) a Alexandera (12) vychovával společně se ženou. Felix (5), Stefan (18) a Kerstin (19) nikdy nespatřili denní světlo.
Na skutečnost se přišlo, až když Kerstin vážně onemocněla a musela do nemocnice, kde byla několik týdnů v komatu. Z toho se nakonec dostala a v současnosti se léčí se zbytkem rodiny na amstettenské klinice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám